Rokkeveense Oud Papier Actie - ROPA

Algemeen

Kerk & Milieu

De ROPA is een initiatief van de Protestantse wijkgemeente De Regenboog.
Contactpersonen zijn: Gerard Baak, tel. 079-3614464 en Kees Paling, tel. 06-51840410
e-mail: keespaling@upcmail.nl

Wat doen we?

Ophalen van oud papier en kleding bij leden van de Protestantse wijkgemeente De Regenboog in Rokkeveen. Ophalen van oud papier bij alle flats in de wijk Rokkeveen.

Wanneer?

Altijd op een dinsdagavond tussen 18.15 uur en 21.30 uur zo'n 7 a 8x per jaar. Per ROPA avond is het ongeveer 2 uur werk.

In 2019 wordt de ROPA avond op de volgende data gehouden, te weten: 8 januari, 5 maart,
16 april, 25 juni, 3 september, 15 oktober en 10 december.

Hoe?

Bij de flats wordt het papier met 2 perswagens opgehaald. Per perswagen zijn er minimaal 4 personen actief. De wijk Rokkeveen is verdeeld in +/- 15 sectie's. Elke sectie heeft in principe een vaste rijder (= grote auto of auto met aanhanger) en een vaste bijrijder die het papier en kleding in deze sectie ophalen en brengen bij het Kerkelijk centrum De Regenboog. Bij het Kerkelijk centrum De Regenboog staan 2 grote papier containers waar het oud papier uit de sectie's wordt verzameld. Het vullen van de containers wordt door een aantal ROPA vrijwilligers gedaan.

Waar?

Papier containers staan op de parkeerplaats aan beide zijden van het Kerkelijk centrum De Regenboog.

Opbrengst:

Met de opbrengst worden eenmalige goede doelen financieel gesteund in binnen en buitenland. Ook worden er doelen binnen de Protestantse wijkgemeente De Regenboog financieel gesteund (verenigingswerk en allerlei activiteiten). Medewerkers van de ROPA kunnen ook zelf met suggesties komen.

Resultaat:

Momenteel halen wij ongeveer 13.000 kg papier en een 500 kg kleding per keer op.
De opbrengst is afhankelijk van de papier prijs (momenteel 9 cent) en de Gemeentelijke subsidie (3 cent). Per ROPA avond zijn er ongeveer 50 vrijwilligers actief. In de week voorafgaand aan de ROPA krijgt iedere ROPA-vrijwilliger met een vaste taak een uitnodiging per e-mail. Tijdens de ROPA is er altijd koffie-met in één van de zalen van het Kerkelijk centrum De Regenboog. De ROPA heeft zelf een 5-tal aanhangers in eigendom. Er worden ook aanhangers gebruikt die eigendom zijn van de wijkgemeente Seghweart.

Wist u dat: Klik hier voor de wetenswaardigheden (pdf)